De Scrum Coach School in onderstroomversnelling

De Scrum Coach School in onderstroomversnelling

Hoe wordt je van twee plus één minimaal drie? Toekomstbeelden die voorheen heel helder leken, kunnen zomaar ter discussie worden gesteld. Het geeft ook de gelegenheid om plekken die nog niet zo helder zijn verder uit te kristalliseren. Het uitbreiden, maar ook het verkleinen of anderszins veranderen van een team, vergt tijd en aandacht en is soms hard werken. Nu we in de Scrum Coach School met z’n drieën zijn, lijkt het wel of we opnieuw geboren worden.

Ton, Marja en ik troffen elkaar in Friesland. Marja en ik kwamen elkaar al tegen voor het sluisje middenin het dorp. Fantastisch om te zien hoe mensen met veel te grote boten zich door een klein sluisje proberen te wurmen. Zou het ons ook zo vergaan? Twee dagen met z’n drieën? Drie mensen met grootse idealen die samen willen werken in de Scrum Coach School. Gelukkig ging het anders.

Het begint als vanzelf te lopen. We komen bij de wortels van Marja in Friesland, de zeilpassie van Ton en de levensader van Maarten met de muziek die we aan elkaar laten horen. Dat blijkt nog maar het begin, precies waar de Scrum Coach School om draait. Methoden en technieken zijn een handig houvast, maar uiteindelijk draait het om wie jij bent als mens en hoe je daar in je leven mee om gaat. Door die onderstroom te kennen en deze van jezelf en van elkaar te waarderen, ontstaat begrip voor elkaars handelen. Dan zie je de energie ontstaan bij de onderweronderstroomversnelling teampen die je raken. Daar kun je elkaar werkelijk versterken en wordt twee plus één véél meer dan drie.

De kunst blijkt dan om deze onderstroom te verbinden aan de bovenstroom. We zijn tenslotte nog steeds drie ondernemers die een gezamenlijke
organisatie vormen. Daarmee willen we zoveel mogelijk mensen helpen. Helpen om zichzelf met hun werk te verbinden, helpen om mensen met elkaar te verbinden en helpen zodat jij jouw stap kunt zetten om deze wereld een beetje mooier te maken.

De mensen die we willen helpen zijn natuurlijk wel gewoon onze klanten. Klanten die een workshop volgen van de Scrum Coach School of klanten die gebruik maken van diensten als CAAS, kortom mensen en organisaties die zich willen ontwikkelen. De waarde die we toevoegen zorgt ervoor dat onze klanten willen betalen voor die workshops en diensten. Dat is natuurlijk ook gewoon onze omzet.

Alles start tenslotte met te laten zien en horen wie je bent. Het kan nog zo mooi zijn, maar als niemand dat weet, gebeurt er niets. Het vinden van elkaar en het leren kennen van elkaars verhalen, resulteerde uiteindelijk dus ook gewoon in een actieplan om iedereen te laten weten van ons bestaan. Je kunt dus binnenkort veel berichten verwachten over onze ongelooflijk gave workshops en diensten. Dus zorg dat je er op tijd bij bent en schrijf je in voor:

  1. Teamcoachen voor Scrum Masters op 20 en 21 september en 5 oktober in Utrecht
  2. De Agile plek van coachen op 27 en 28 september en 11 oktober in Utrecht

 

Deel deze blog :