Opleiding Scrum Master

Veel organisaties maken gebruik van Scrum. Bijna evenveel organisaties gebruiken meer en andere rollen dan zoals ze genoemd zijn in de Scrum Guide. Dat is niet voor niets. De rol van Scrum Master zoals deze bedoeld is in de Scrum Guide is uitermate complex. Verschillende vakgebieden komen in deze rol samen.

Scrum Master.

In onze optiek zijn drie zaken essentieel. De Scrum Master is een

  • dienend leider
  • coach
  • organisatie ontwikkelaar
previous arrow
next arrow
Slider

 

Juist omdat de (originele) rol van Scrum Master zo complex is en er maar heel weinig mensen kennis èn ervaring hebben op deze drie gebieden, ontstaan er functies die niet in de Scrum Guide voorkomen. De meest bekende daarvan is waarschijnlijk de Agile coach.

Dit heeft gevolgen voor de invulling van de rol van Scrum Master. Het aandachtsgebied van hem/haar concentreert zich daardoor op operationele taken.

Maar wat nou als je een èchte Scrum Master wil worden, en ambities hebt om Agile Coach te worden? Dus als je een Scrum Master wil worden zoals dat oorspronkelijk is bedoeld?
Je kunt geen beter begin maken dan met onze Scrum Master I opleiding, die we vanaf juni aan zullen bieden.

De meeste Scrum Master opleidingen duren 2 dagen die gebruikt worden om je door de Scrum Guide te leiden, waarna je een digitaal examen kunt doen. That’s it.

Maar om een goede Scrum Master te worden, heb je meer nodig dan de kennis over Scrum.
Dan heb je ook inzicht nodig in de leiderschaps- en coachingrol die je gaat vervullen. Daarom besteden we in onze aanstaande Scrum Master training juist ook dáár aandacht aan.
Want het volgen van een recept maakt je nog geen goede kok, daar is meer voor nodig.

 

Aankondiging.

We zijn daarom blij om aan te kunnen kondigen dat we een Scrum Master training samen gaan stellen in samenwerking met een geaccrediteerde Scrum trainer. Dave Davidson is zeer ervaren IT-trainer (Prince 2, ITIL, ASL, BiSL etc) en kent de klappen van de zweep.
De training die we gaan ontwikkelen zal vermoedelijk 4 dagen duren, waarmee we je niet alleen in staat stellen om het Scrum Master diploma te halen, maar je vooral inspireren om jouw gedrag effectiever te laten zijn in de rol van dienend leider, coach en organisatie-ontwikkelaar.

Nog even geduld…
We verwachten de opleiding in juni beschikbaar hebben. Dat laten we weten.

Contact.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Neem hier contact met ons op.
Of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Deel deze blog :