Organisatie Opstellingen

Individu of organisatie, het maakt niet uit:
beide zijn levende organismen, met een zichtbaar uiterlijk en een onzichtbaar innerlijk.

Bij (Agile) transities wordt vaak gekeken naar wat zichtbaar is. Maar duurzame veranderingen vinden vooral plaats in de onzichtbare laag.

Onzichtbare onderstroom

Stel, je organisatie stuit op onverklaarbare, hardnekkige symptomen en patronen waar je rationeel niet de vinger op kunt leggen. De Scrum exercities worden allemaal uitgevoerd en zo op het oog klopt het allemaal.
Alles lijkt goed georganiseerd, maar toch blijven resultaten achter of worden doelstellingen niet behaald. Dan is het heel goed mogelijk dat er in die onzichtbare onderstroom van je organisatie krachten aan het werk zijn, die voor stagnatie zorgen.

Je bent bestuurder, directeur, Agile consultant/coach of Scrum Master en je vraagt je wellicht af:

  • Waarom blijven resultaten uit?
  • Waarom die terugkerende conflicten?
  • Waarom zijn wij niet doelgericht?
  • Waarom stagneert deze ontwikkeling?
  • Waarom deze terugkerende besluiteloosheid?
  • Waarom steeds die oude koeien uit de sloot?
  • Wat is het effect van deze strategische beslissing?

Bevrijdende oplossingen

Als jij jouw organisatie, afdeling of team hierin herkent, dan is het zinvol om naar de onzichtbare laag in de organisatie te gaan kijken. Dat kan met een organisatie opstelling. Deze bijzondere en krachtige wijze van kijken levert een sterke bijdrage, versnelt het proces en biedt  bevrijdende oplossingen.

Werkwijze

Bij een organisatie opstelling breng jij als [directeur, eigenaar, bestuurder of teamleider] een vraag in, in aanwezigheid van een aantal leden van de organisatie en/of het team. Enkele externe representanten vertegenwoordigen elementen van de organisatie, waardoor je zicht krijgt op de onzichtbare dynamieken die spelen.

Wil je onderzoeken wat zich afspeelt in die onzichtbare – maar wel voelbare/merkbare – onderstroom in je organisatie?
Dan is een organisatie opstelling een uitstekende methode. Lees hier over de achtergrond van opstellingen.

Neem contact op voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Laat hier je gegevens achter, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

Velden met een * zijn verplicht