De Agile plek van Coachen

De Agile Plek van Coachen biedt jou inzicht in jouw rol als Scrum Master. Volgens de Scrum Guide ben je als Scrum Master een ‘servant-leader’en coach je het development team en de organisatie. Dit geldt ook voor Agile coaches.

Waar sta jij als coach?

Je kent je rol – je begeleidt teams vanuit jouw kennis en kunde. Het ritme zit ‘erin’. De retrospective gaat over de samenwerking. Je wilt je meer bekwamen als coach en vraagt je af hoe je dat coachen vormgeeft.

Hoe vind je in de dynamiek van team, organisatie en opdracht jouw coachplek? Wat gebeurt er in de transitie van de ‘oud’ naar ‘nieuw’ met jou, als coach? Hoe verhoudt coachen zich tot leiderschap, jouw development team en je opdrachtgever?

In deze workshop De Agile Plek van Coachen reiken we je een aantal zaken aan, waarmee jij in jouw omgeving bewuster om kunt gaan met jouw rol.
We onderzoeken het krachtenveld waarin jouw coachen vorm moet krijgen:

  • Leiderschap
  • Coachen
  • Lidmaatschap
  • De ‘baas’

Daarnaast maken we een opstap naar drie essentiële elementen in het coachen en hoe die bij jou en andere deelnemers een rol speelt:

  • Het onbewuste
  • Contact maken
  • Overdracht: het onbewust herhalen van een relatiepatroon in het hier en nu

Doelgroep:
Aankomend en ervaren Scrum Masters, Agile Coaches, Chapter Leads. Nieuwsgierige managers. Eigenlijk iedereen die actief met coachen te maken heeft in een Agile omgeving.

Hoe wij werken:
Onze aanpak is ervaringsgericht:je onthoudt namelijk beter wanneer je ervaart.
Dit betekent dat jouw ervaringen en uitdagingen jou de beste leerervaring bieden.

Je bent bereid om persoonlijke thema’s in te brengen en met anderen te delen om zoveel mogelijk te leren tijdens De Agile Plek van Coachen.

Duur:
Een blok van 2 dagen + ongeveer drie weken later een retrospective-terugkomdag.

Wanneer:
2&3 augustus 2018 / terugkomdag op 12 september 2018

Inschrijven

Wil je eerst met een van de begeleiders spreken? Neem dan contact met ons op.

Download de flyer Agile plek van Coachen