Coaching en Individuele Opstellingen

wat is goed voor jou?

 

Agile, Scrum of welke werkwijze dan ook:

 

 

alleen jij weet wat goed voor je is en bij je past.

 

 

Ergens merk je dat het moeilijk is om wèrkelijk voluit te leven, vanuit jouw passie en talenten.
Ongemerkt is een verminderde levensenergie beschikbaar en is lusteloosheid bij je binnen geslopen.

Je bent meer bezig met óverleven dan met leven. En wat je ook probeert, er verandert eigenlijk niets. Het voelt alsof er iets van binnen stagneert. Mogelijk herken jij je hierin:

  • Ik krijg een andere rol in de organisatie, ik voel me onzeker en weet niet goed hoe ik me daarin moet gaan gedragen
  • Ik vind samenwerken lastig, ik wil het op mijn eigen manier kunnen doen
  • Ik ben bang dat ik het niet goed doe in de ogen van mijn collega’s
  • Ik voel me niet veilig of gewaardeerd (op mijn werk)
  • Ik vind het moeilijk om nee te zeggen tegen leidinggevende of collega’s
  • Ik zie er steeds meer tegenop om naar het werk te gaan
  • Ik ervaar steeds minder zelfvertrouwen
  • Ik vind het ingewikkeld om werk te delegeren
  • Ik weet het niet meer

“Alleen jij weet wat goed voor je is en bij je past.” En als je je in bovenstaande voorbeelden (gedeeltelijk) herkent, dan voelt het anders. Dat weten we, dat snappen we, want wij zijn daar ook geweest. En we weten ook dat je anderen nodig hebt om dat antwoord te vinden. Want ook dat hebben we meerdere keren ervaren. Wij werken en leren continue samen aan onze persoonlijke ontwikkeling, en hebben daarnaast ons eigen pad met andere collega-coaches.

Herken je jezelf (gedeeltelijk) in bovenstaande beschrijving? Weet dan dat je bij ons terecht kunt voor begeleiding: coaching, met als extra een individuele opstelling rond jouw vraagstuk.

Van individuele stagnatie naar beweging

Stagnaties vinden hun oorzaak in onbewuste binding in de systemen waarin je bent opgegroeid. Dat is allereerst je familiesysteem, direct gevolgd door systemen als vrienden, cultuur, religie. Je zou ook kunnen zeggen dat onbewuste loyaliteiten je belemmeren om voluit te zijn wie je werkelijk bent.

Als kind ben je volledig afhankelijk van je ouders/verzorgers en niet in staat om uitdrukking te geven aan je wensen en behoeftes. Je past je vanuit die afhankelijkheid aan, onbewust creëer je overlevingsdelen in jezelf. Die overlevingsdelen ervaar je als normaal en jouw waarheid.

Als volwassene kan dit overlevingsmechanisme je in de weg gaan zitten, privé en/of op je werk.
Coaching vanuit een systemisch perspectief is dan uitermate effectief. Wie je bent en wie je bent geworden wordt dan bezien in de context van de systemen waar je deel van uitmaakt(e).
Dit is een wezenlijk onderscheid met andere vormen van coaching.

In beweging komen

Samen met jou onderzoeken we vanuit een systemisch perspectief wat jouw belemmeringen zijn en waar ze zijn ontstaan. Daarbij gaan we uit van jouw functioneren in je werksituatie, jouw gedrag en jouw persoonlijkheid.

We begeleiden je naar jouw oorspronkelijke bron waar je je enthousiasme en daadkracht weer voelt. Vandaaruit ervaar je dat je steeds meer richting aan je leven kunt geven: het gevoel van empowerment.

Door onze systemische benadering word je je bewust van je overlevingsdelen en krijg je weer contact met je oorspronkelijke impulsen.
Vanuit autonomie kun je persoonlijk groeien en je vrijer bewegen. Je ervaart meer zelfvertrouwen, daadkracht en regie; je laat je als vanzelf meer zien en horen en voelt innerlijk weer motivatie en enthousiasme.

Het coaching traject bestaat uit 6-8 individuele gesprekken, met als optie een  individuele opstelling halverwege het traject.

Wil je graag meer tot je recht komen en met passie leven en werken? Je bent van harte uitgenodigd voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Laat hier je gegevens achter, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

Velden met een * zijn verplicht