Bootcamp Scrum Master

Over Scrum

Scrum is de leidende methode om op een flexibele en wendbare manier nieuwe producten te ontwikkelen. Het wordt niet alleen zeer effectief toegepast binnen software-ontwikkelingsprojecten, maar ook daarbuiten zoals in het onderwijsveld, communicatie- en HR-afdelingen.
Professionals moeten op de hoogte zijn van deze manier van werken, je komt het overal tegen.

Over deze bootcamp

Deze unieke training bereid je gelijktijdig voor certificering als Exin Agile Scrum Master en als Professional Scrum Master bij scrum.org. Een intensieve weekend bootcamp, dus je naast je lopende opdrachten en operationele druk  je de gelegenheid biedt jouw kennis over Agile Scrum uit te breiden én te bevestigen met 2 erkende certificaten. Gegarandeerd!

Klaar voor de volgende sprint!

Deze training is een must voor ICT-managers, projectmanagers, consultants, analisten, developers en experts die zich willen kwalificeren voor de ontwikkelprojecten van de toekomst.

Inhoud

In deze intensieve 2-daagse bootcamp  leer je de kennis, vaardigheden en technieken, die je nodig hebt om effectief met een Scrum team te opereren in de rol van SCRUM Master. De eerste dag sluit je af met  het Exin-examen. De tweede dag met het scrum.org examen.

De training en lesmethoden zijn zeer praktijkgericht. Door het gebruik van actieve werkvormen en accelerated learning principes in combinatie met veel persoonlijke aandacht voor jouw specifieke situatie, levert deze training je de nodige tools en inzichten op die je direct zult toepassen.

Onderwerpen

 • Het Scrum framework
 • Agile en Scrum theorie en principes
 • Creëren van een Agile mindset
 • Cross-functionele en zelforganiserende teams
 • Maken van Agile planningen
 • Hoe je Scrum kunt schalen van één team naar meerdere (gedistribueerde) teams
 • Succesvol Product Backlog management en Refinement
 • Coaching en faciliteren van Scrum teams

Taal

De cursus word gegeven in het nederlands, veel van de gebruikte scrum terminologieen en materialen zijn engels,

Resultaten van de training

Na afronding van de training heb je gedegen kennis, vaardigheden en technieken op het gebied van het faciliteren, coachen en leiden van Scrum projecten, zodat je als Scrum Master in staat bent effectief om te gaan met de dagelijkse uitdagingen in een Agile omgeving.

De training bereidt je optimaal voor op het internationaal erkende Professional Scrum Master level I assessment en het door internationale experts ontwikkelde EXIN Agile Scrum Master examen.

Certificering

Op dag 1 leg je het schriftelijke officiële EXIN Agile Scrum Master examen af.
In 90 minuten beantwoord je 40 vragen, waarvan er 26 (65%) goed moeten zijn om te slagen.

agilescrumexin

Dag 2 ligt de focus op het Professional Scrum Master examen van scrum.org. Aan het einde van de dag doe je het examen on-line.

Deze opleiding is compleet, officieel erkend en geaccrediteerd. Het programma en de gebruikte materialen zijn dan ook volledig opgesteld volgens de kwaliteitseisen van het Exin, “ATO” (Accredited Training Organization) en“AEO” (Accredited Exam Organisation).

Doelgroep

Deze training richt zich op een ieder met interesse in Scrum, of je nu manager, programmeur, tester, projectleider of analist bent of een andere ontwikkelrol vervult in de organisatie.

In het bijzonder zijn de certificaties geschikt voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van: Project Management; Software ontwikkeling; IT Service Management en Business Management.

Deze training wordt gegeven door een zeer ervaren Agile/Scrum coach en trainer, die veel praktijkervaring heeft met de introductie en optimalisatie van Scrum.

Follow up

Mogelijke vervolg van deze training:

 • Solution Focussed Dialogue
 • De Agile Plek van Coachen

Duur

1 weekend, zaterdag en zondag, van 9.00 tot 18.00

Praktische informatie

Voor de training betaal je € 1.260,=  exclusief BTW.

Hiervoor krijg je een intensieve training van twee dagen, inclusief:

 • 2 examens
 • lunches
 • koffie, thee en fris gedurende de lesdagen

Er zijn dus geen bijkomende kosten.

De training kan eventueel ook in-company worden gegeven.

Wanneer

Kijk in de agenda voor de data.

Inschrijven