Agile Epic workshops

Agile ontwikkelen is hot. En de beloftes zijn groots: kosten besparing, efficiënter ontwikkelen, snellere time2market. Hoe dan ook, jullie hebben Scrum [1] geïmplementeerd.

Echter, na een enthousiaste start blijkt het nog niet zo makkelijk om door  te pakken, om Agile “te zijn”. Het zichtbare enthousiasme vloeit weg, het wordt trekken en sleuren… ‘Veranderen is voor anderen’ fluistert door in de onderstroom van de organisatie. Misschien voelen jullie je zelfs wel wat bekocht of zijn er twijfels aan de toegevoegde waarde van Scrum.
Het goede nieuws is, dat deze vorm van ‘weerstand’ aangeeft aan dat jullie op de goede weg zijn!

Nú is het moment om aan de slag te gaan, om uit het dal te komen en jullie bestemming te bereiken!

Tien jaar State of AgileTM onderzoek van Version One laat zien dat obstakels op weg naar succes als Agile organisatie vooral in de cultuur van de organisatie huizen. Ingesleten cultuuraspecten als normen en waarden, tradities en overtuigingen bepalen in hoge mate hoe dingen in de organisatie ècht gaan. Deze, vaak onzichtbare, aspecten laten zich niet zomaar veranderen door de implementatie van Scrum. En al helemaal niet bij díe delen van de organisatie die menen slechts indirect iets met Agile te maken hebben. Zo kunnen deze aspecten ineens een rem worden op de ontwikkeling van de organisatie.

Om dus wendbaar en Agile te zijn, om Scrum ècht te laten werken in jullie organisatie is het belangrijk om boven water te krijgen hóe jullie gewend zijn het werk te doen en dit te vergelijken met de essentie van Agile.

Het schrijven van een Agile Epic is een beproefde methode om vanuit individuele verhalen draagvlak te verkrijgen voor de nieuwe manier van werken. Met respect voor de bestaande manier van werken schrijven jullie onder onze begeleiding het verhaal van de wendbare groep die jullie willen zijn, de groep die kan reageren op veranderingen in de binnen- en buitenwereld.

Dus gooi Agile/Scrum nog niet aan de kant. Jullie dip(je) is het bewijs dat jullie gezamenlijk leren, en dat jullie op weg zijn naar jullie Agile organisatie.


Doelgroep:

  • Organisatie
  • Afdeling
  • Team

Jullie hebben besloten Scrum of een andere Agile methodiek te implementeren, zijn daarmee begonnen en lopen tegen hindernissen aan. Jullie willen met een frisse blik kijken naar wat jullie tegenhoudt.

Resultaat:

  • Het is duidelijk wat “Agile zijn” voor jullie betekent
  • Er is draagvlak voor de ontwikkeling van de Agile organisatie
  • Jullie actuele thema’s zijn benoemd

Duur:

De duur van de workshop is afhankelijk van groepsgrootte. De kleinste variant duurt 2 dagdelen, verdeeld over tenminste 2 dagen.

  • Dagdeel 1: we begeleiden jullie in het schrijven van de eerste versie van de Agile Epic van jullie organisatie / afdeling /team
  • Dagdeel 2: de eerste verdiepingsslag van jullie eerste Agile Epic

Investering:

De kleinste variant voor max.5 personen vergt een investering van € 595,— per dagdeel excl. locatie met food & beverage (tegen kostprijs). De genoemde prijzen zijn excl. BTW.


Omdat iedere organisatie uniek is, krijgt de workshop in samenwerking met jullie vorm.
Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek:

Marja van Solkema, marja@scrumcoachschool.com, 06 131 257 48 of
Ton Jacobs, ton@scrumcoachschool.com, 06 250 246 07
Of neem contact op via de contact pagina.

Download flyer Schrijf de Agile Epic.

[1] Of Kanban, of SAFe of een andere aanpak voor Agile